Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wereldrecord zwemster Lisa Kruger in ochtendsessie

Wereldrecord zwemster Lisa Kruger in ochtendsessie

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Zwemster Lisa Kruger heeft op de 100 meter schoolslag (SB9) op de eerste dag van de Paralympische Spelen in de series het wereldrecord verbeterd. De 16-jarige Nederlandse tikte in het Estádio Aquático Olímpico in haar eerste Paralympische race aan na 1:15.47. Daarmee was ze ruim een seconde sneller dan de oude toptijd van landgenote Chantalle Zijderveld.

Deel dit artikel op social media

Kruger kwalificeerde zich met haar tijd uiteraard als eerste voor de finale van vanavond. Zijderveld klokte in een rechtstreeks duel de tweede tijd. Vanavond zullen de twee Nederlandse zwemster in de middelste banen starten. In de eerste ochtendsessie in het zwembad werd geen enkele Nederlandse zwemmer uitgeschakeld.

Medaillekansen
Medaillekansen zijn er ook voor Marc Evers, die zich als tweede kwalificeerde voor de finale van de 100 meter rugslag S14. Marlou van der Kulk gaat eveneens als tweede naar de finale op die afstand. Lisette Teunissen bereikte de finale op de 100 meter vrije slag. De 30-jarige zwemster tikte als vierde aan in de series. Michael Schoenmaker kwalificeerde zich op de 100meter vrije slag in klasse S4 als vijfde voor de finale.

Nationale records
Ook Duncan van Haaren mag vanavond naar de medailles kijken. Hij kwalificeerde zich als tweede voor de finale van de 100 meter schoolslag SB9. Hij tikte aan na 1:07.33, goed voor een nieuw Nederlands record. Thijs van Hofweegen (foto onder) beet vanmorgen (Rio-tijd) het paralympische zwemspits af. De 19-jarige debutant kwalificeerde zich als zesde voor de finale op de 100 meter rugslag (S6). Ook zijn tijd (1:20.42) was goed voor een nationale toptijd.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisa, Chantalle, Thijs, Duncan, Michael, Lisette, Marc en Marlou aan!