Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vreugde en verdriet naast elkaar in zwembad

Vreugde en verdriet naast elkaar in zwembad

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Zes medailles vielen er gisteravond (Rio-tijd) te vieren in het Estádio Aquático in Rio de Janeiro. In net iets meer dan een uur bezorgden achtereenvolgens Duncan van Haaren, Lisa Kruger, Chantalle Zijderveld, Michael Schoenmaker, Marc Evers en Marlou van der Kulk TeamNL een flitsende start in het zwemtoernooi. Dit zeiden zij na afloop.

Deel dit artikel op social media

Duncan van Haaren, brons 100 meter schoolslag SB9:
“Ik stond te shaken op het startblok, zo zenuwachtig was ik. In de eerste vijftig meter heb ik iets meer energie gestopt dan in de series. Puur op adrenaline ben ik na het keerpunt vol gaan raggen. Ik tikte aan, dacht dat ik vierde was, maar toen zag ik dat 3’tje achter mijn naam. Dat was echt bizar; zo ongelofelijk gaaf.”

Lisa Kruger, goud 100 meter schoolslag SB9:
“Ik heb gedaan wat ik hoopte te doen: een wereldrecord zwemmen en dat is vanmorgen gelukt. In Eindhoven heb ik ooit in een training uit het niets het wereldrecord verbeterd, dus wist ik dat het kon. De tijd in de series was wat ik gehoopt had. Ik ben hier hartstikke blij mee. De tijd in de finale is wat minder, maar dat maakt niks uit.”

Chantalle Zijderveld, brons 100 meter schoolslag SB9:
“Ik kwam hier voor goud en niks minder. In mijn kop was ik heel sterk, dus daar lag het niet aan. Voor mijn gevoel ging de race goed, maar ik kwam er niet overheen. Waarom weet ik niet; dat moeten we analyseren. Ik was er klaar voor, de voorbereiding was uitstekend. Het is mijn eerste paralympische medaille, maar nu ben ik er niet blij mee.”

Michael Schoenmaker, brons 100 meter vrij S4:
“Deze afstand is niet mijn belangrijkste doel op de Spelen. Het is wel een kleine verrassing dat ik hier een medaille win. Ik kom hier vooral voor de 200 meter vrije slag en 50 meter schoolslag, dit is een prachtige opsteker. De race liep heel erg lekker. In het tweede stuk moest ik mijn kop erbij houden en ik tik hem er net uit. Geweldig.”

Marc Evers, zilver 100 meter rugslag S14:
“Iedereen zal zeggen dat ik hier blij mee moet zijn, maar ik vind het niet goed. Ik wilde een persoonlijk record zwemmen en dat is niet gelukt. Dat voelt in mijn ogen als falen. Gevoelsmatig ging de race goed, maar op de een of andere manier komt het er niet uit. In Kook Lee was gewoon beter, ik heb er alles aan gedaan, maar dit is een zure appel.”

Marlou van der Kulk, zilver 100 meter rugslag S14:
“De race was zwaar, maar ik zag mijn andere concurrenten ver achter me liggen. Dit was het maximaal haalbare, harder dan dit heb ik sowieso nog nooit gezwommen. Natuurlijk hoop je op meer, dat moet ook als topsporter. Dit is mijn belangrijkste afstand en dan win ik zilver; beter kan niet. Dit geeft een geweldig gevoel.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Duncan, Chantalle, Lisa, Michael, Marc en Marlou aan!