Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Voetballers na nederlaag in de wachtkamer

Voetballers na nederlaag in de wachtkamer

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse cp-voetballers hebben hun derde groepsduel met 2-0 verloren van Iran. Al bij rust was de eindstand bereikt. Door de nederlaag is de ploeg afhankelijk van de wedstrijd tussen Verenigde Staten en Argentinië voor een plek in de halve finale.

Deel dit artikel op social media

Als de Verenigde Staten vanmiddag met meer dan één doelpunt winnen, is Oranje uitgeschakeld. Wordt het 2-0, dan staan beide ploegen precies gelijk qua punten en doelsaldo. Dan brengt het opgooien van een muntje uitsluitsel over wie er halvefinalist wordt: Verenigde Staten of Nederland. “Die regel is er voor dit soort situaties, maar het komt zelden voor dat het nodig is”, concludeert bondscoach Marcel Geestman. “Maar de Amerikanen moeten eerst nog maar eens winnen van Argentinië.” 

Over het derde duel van zijn ploeg in het Estádio Deodoro was Geestman niet tevreden. “We dachten we dat er iets te halen was, maar dat heeft er geen moment in gezeten”, zei hij. “Natuurlijk is het warm en Iran hoort bij de wereldtop. Maar ik miste een stukje geloof in eigen kunnen. We werden van het kastje naar de muur gestuurd, hadden geen druk op de bal. We hoopten op een gelijkspel, ook omdat dat voor Iran genoeg was voor groepswinst, maar dat heeft er geen moment ingezeten.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Teddy, Jeroen, Peter, Iljas, Marcel, Minne, Jeroen, Daan, Thomas, Joey, Guido, Gerard, Stefan, George en Lars aan!