Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vijfde plaats voor wheelster Vranken op 400 meter

Vijfde plaats voor wheelster Vranken op 400 meter

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Wheelster Desiree Vranken is vijfde geworden op de 400 meter T34. De 19-jarige Nederlandse verbeterde haar eigen nationaal record. Het goud ging naar de Britse Hannah Cockroft.

Deel dit artikel op social media

Cockroft verbeterde in een snelle finale – zes van de zeven finalisten verbeterden hun persoonlijk record – haar eigen wereldrecord met bijna een seconde. Voor de Britse is het haar tweede goud van deze Spelen. Voor Vranken zijn het haar tweede Spelen. Vier jaar geleden won ze nog brons op de 200 meter. In Rio komt ze later deze week ook in actie op de 800 meter. 

Voorrondes
Marlou van Rhijn en Fleur Jong kwamen voor het eerst in actie in het Olympisch Stadion in de series van de 200 meter T44. Van Rhijn klokte met 26.69 seconden de snelste tijd. De Duitse Irmgard Bensusan had precies één honderdste van een seconde meer nodig. Jong finishte na 29.15 seconden; haar tijd was niet genoeg voor een plaats in de finale. De 20-jarige Nederlandse finishte als elfde.

Margriet van den Broek werd uitgeschakeld in de series van de 5.000 meter T54. Van den Broek zette met 12:16.69 wel een beste seizoensprestatie neer, maar kwam niet verder dan de zesde plek in haar serie. Eerder haalde Van den Broek al de finales van de 100 en 400 meter, waarin ze tweemaal achtste werd.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Margriet, Marlou, Fleur en Desiree aan!