Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vierde plaats voor roeiers Van der Loos/De Koning

Vierde plaats voor roeiers Van der Loos/De Koning

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Dubbeltweeroeiers Esther van der Loos en Corné de Koning zijn vierde geworden in de paralympische finale. In de eindstrijd deed het Nederlandse duo lang mee om de medailles, maar in de slotfase konden ze de top-3 niet bijbenen. Het goud ging naar Groot-Brittannië, voor Frankrijk en China.

Deel dit artikel op social media

De vierde plaats betekent de beste prestatie ooit voor een Nederlandse roeiploeg op de Paralympische Spelen. Ook voor Van der Loos en De Koning is het hun beste prestatie: tot nu toe werden ze drie keer vijfde op de WK. Toch droop de teleurstelling na de finish van hun gezichten af. “We waren er zó dichtbij”, zuchtte De Koning. “Dan wil je ook die medaille halen. Maar we kunnen onszelf niks verwijten, we hebben er alles aan gedaan. De tank was in de laatste 250 meter gewoon leeg. We konden niet harder.”

Die conclusie trok ook Van der Loos: “Meer zat er niet in. We roeien onze beste race, houden teams achter ons die we niet eerder hebben verslagen. Dus dan doe je het gewoon goed. Gelukkig zijn we niet weer vijfde geworden, anders krijg je nog de naam van ‘eeuwige vijfde’. We hebben een stapje vooruit gezet. Misschien zal ik dat gevoel morgen ook wel hebben. Nu nog niet, nu baal ik er gewoon enorm van. Vierde of derde; het maakt een wereld van verschil.”

Zevende plaats
Skiffeur Alexander van Holk won de B-finale en werd daarmee zevende. De Nederlander kende een sterk tweede stuk van de 1.000 meter lange race en finishte met bijna anderhalve seconde voorsprong op de concurrentie. In de A-finale ging het goud naar Roman Polianskyi uit Oekraïne.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alexander, Corné en Esther aan!