Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vierde plaats voor CP-voetballers

Vierde plaats voor CP-voetballers

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse CP-voetballers hebben hun paralympische toernooi in Rio afgesloten met de vierde plek. In de kleine finale werd met 3-1 van gastland Brazilië verloren, dat daarmee het brons veroverde. Oekraïne versloeg in de finale Iran.

Deel dit artikel op social media

De wedstrijd in het Deodoro stadion was nog maar nauwelijks begonnen, of Oranje stond al op achterstand. Goncalves Do Amar, die de complete Braziliaanse productie voor zijn rekening nam, schoot na een minuut de openingstreffer al binnen. De Brazilianen domineerden, met meer balbezit en meer kansen.

Halverwege de tweede helft leek het pleit beslecht toen Brazilië op 2-0 kwam. Zes minuten voor tijd maakte Jeroen Schuitert alsnog de aansluitingstreffer, maar twee minuten later deed Goncalves de deur in het slot met zijn derde treffer van de partij.

In de finale nam Oekraïne aan het eind van de eerste helft een voorschot op de titel. Vlak voor rust werd het 1-0. Toen Iran tien minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde, leek een verlenging even in de maak. Krasylnykov besliste anders, door met nog vijf minuten op de klok het winnende doelpunt te maken.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Teddy, Jeroen, Peter, Iljas, Marcel, Minne, Jeroen, Daan, Thomas, Joey, Guido, Gerard, Stefan, George en Lars aan!