Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vierde medaille voor zwemster Liesette Bruinsma

Vierde medaille voor zwemster Liesette Bruinsma

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Liesette Bruinsma heeft brons veroverd op de 100 meter vrije slag in de S11-klasse. Het was de vierde medaille voor de 16-jarige Friezin op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro. Eerder won ze goud op de 400 vrij, zilver op de 100 meter school en brons op de 50 meter vrije slag.

Deel dit artikel op social media

In de ochtend had Bruinsma zich als snelste voor de finale gekwalificeerd. Ze kende een goede start, was derde halverwege op 0.6 van de Chinese Qing Li, maar haar keerpunt was niet helemaal vlekkeloos. Bruinsma achterhaalde nog wel de Amerikaanse Mary Fisher, maar vanaf de vijfde plek stoomde een andere Chinese, Guizhi Xie, het hele veld voorbij en tikte aan in 1.08.03.

Bruinsma was was blij met haar bronzen medaille. “Er kan altijd wel iets beter. Ik heb alles gegeven en ik ben er blij mee, het is mijn vierde medaille op de Paralympische Spelen”, zei de inwoonster van Wommels.

Takken
Bas Takken greep op de 400 meter vrije slag S10 net naast brons. De Noord-Hollander uit Hoorn was met de Benoit Huot verwikkeld in een gevecht om de laatste podiumplek. Takken kwam in de laatste 100 meter nog dichtbij, maar moest ruim een halve seconde op de Canadees toegeven. Olivier van de Voort eindigde als negende op die afstand. Marije Oosterhuis finishte als zevende op de 400 vrij S10 bij de vrouwen, terwijl Thijs van Hofweegen achtste werd op de 100 meter schoolslag SB6.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Liesette, Bas, Olivier, Marije en Thijs aan!