Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vier finaleplaatsen voor zwemploeg

Vier finaleplaatsen voor zwemploeg

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De ochtendsessies op de achtste dag van het paralympisch zwemtoernooi hebben voor TeamNL vier finaleplaatsen opgeleverd. Liesette Bruinsma kwalificeerde zich als snelste voor de finale van de 100 meter vrije slag S11.

Deel dit artikel op social media

Zwemster Liesette Bruinsma heeft al paralympisch goud, zilver en brons op zak en kan daar vanavond nog een medaille aan toevoegen. De Friezin kwalificeerde zich in 1.08.97 als snelste voor de finale 100 meter vrije slag, waarop ze ook wereldrecordhoudster is. Ze komt daarin uit tegen de Italiaanse Camellini, die vier jaar geleden in Londen op dit nummer het goud won.

Ook Thijs van Hofweegen plaatste zich voor de finalesessie van vanavond. Op de 100 meter schoolslag SB6 ging hij als achtste door. Bas Takken kwalificeerde zich als tweede voor de 400 meter vrije slag S10. Olivier van de Voort werd negende in de series en is uitgeschakeld. Marije Oosterhuis wist wel de finale te halen. Zij gaat als zevende door op de 400 meter vrije slag S10.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Thijs, Liesette, Bas, Marije en Olivier aan!