Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ultieme schreeuw bezorgt Lara Baars brons

Ultieme schreeuw bezorgt Lara Baars brons

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Kogelstootster Lara Baars heeft brons veroverd op de Paralympische Spelen. Tot haar laatste stoot stond ze op een zesde plaats. In een ultieme poging stootte ze haar kogel naar 7.12 meter; een dik persoonlijk record.

Deel dit artikel op social media

Normaal stoot Baars in stilte. In Rio kwam bij haar laatste poging alle boosheid over haar tegenvallende pogingen tot dan toe er in één schreeuw uit. “Normaal schreeuw ik nooit bij het stoten, maar bij de laatste poging wel”, lacht ze. “Misschien heeft dat wel geholpen. Ik denk dat ik mezelf dat maar aan moet gaan leren.”

Door de andere atleten werd ook ver gestoten. Paralympisch kampioene Lauritta Onye uit Nigeria stootte 8.40 meter; een nieuw wereldrecord, bijna zeventig centimeter verder dan haar oude topprestatie. Baars, vorig jaar nog tweede op de WK achter Onye, had zichzelf veel druk opgelegd. “Misschien ligt daar ook wel de verklaring voor de eerste vijf pogingen”, zegt ze. “Het was een ongelofelijk zware wedstrijd, tot die laatste poging viel het erg tegen. Ik wist dat ik het in me had. Mijn techniek was de eerste pogingen niet goed, ik was te haastig en wilde te graag. Daar werd ik heel boos om. Gelukkig viel het in de zesde beurt allemaal op zijn plaats.”

Wheelers
Ook wheelers Margriet van den Broek en Kenny van Weeghel kwamen in actie in het Olympisch Stadion. Van den Broek werd achtste in de finale van de 100 meter, Van Weeghel kwalificeerde zich met met de tweede tijd op de 400 meter voor de finale van morgenochtend.

Foto: Helene Wiesenhaan

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lara aan!