Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tweede zwemgoud voor excellerende Bruinsma

Tweede zwemgoud voor excellerende Bruinsma

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO- Met tweemaal goud, zilver en tweemaal brons kan debutante Liesette Bruinsma terugkijken op een uitermate succesvol debuut op de Paralympische Spelen. Bruinsma schreef vanavond de 200 meter wisselslag S11 op haar naam. Het was de slotafstand voor de 16-jarige Friezin.

Deel dit artikel op social media

Excellent

De wijze waarop Bruinsma haar tweede goud veroverde was niet minder dan excellent. Tegen veel ervarener tegenstandsters hield de Nederlandse het hoofd koel, om toe te slaan in de laatste 50 meter. Halverwege keek ze nog aan tegen een achterstand van bijna vijf seconden. “Vanochtend was ik niet vol gegaan. In de finale kun je dan altijd een stapje harder en dat bleek ook wel. Ik heb echt alles gegeven en ben op de vrije slag vol doorgegaan. Ik heb me echt kapot gezwommen.”

Vijfde medaille

Op de vraag of ze voor de Spelen rekening had gehouden met vijf medailles, antwoordde Bruinsma nuchter: “Ik had het stiekem wel een beetje gehoopt, maar het moet altijd nog maar gebeuren. Je hebt ze pas als je ze alle vijf om je nek hebt hangen.”

De Nederlandse estafetteploeg (34-punten), bestaande uit Lisa Kruger, Lisa den Braber, Cleo Keizer en Manon Vermariën werd in 5.13.32 zesde op de vier maal honderd meter wisselslag. Het was de eerste keer dat de ploeg deelnam aan een groot toernooi. Groot-Brittannië won het goud in een nieuw wereldrecord van 4.45.23, voor Australië en de Verenigde Staten.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Liesette aan!