Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tweede en vierde plek dressuurruiters in teamtest

Tweede en vierde plek dressuurruiters in teamtest

Paralympisch Rio 2016 TeamNL

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Dresuurruiters Demi Vermeulen en Rixt van der Horst hebben in Rio de tweede respectievelijk vierde plek behaald in de teamtest Grade II. Vermeulen scoorde met Burberry 71.824% en Van der Horst kwam met Caraat tot 71.353%. Nederland staat voorlopig derde in het landenklassement.

Deel dit artikel op social media

Van der Horst was na afloop blij. “Het was een geweldig gevoel om te rijden in deze arena. Ik ben erg trots op Caraat.” De negenjarige merrie was min of meer tweede keus. “Maar ze deed het zo goed, dat we besloten haar toch mee te nemen naar Rio. Ze is wel wat onervaren. Ik ben erg trots op haar, omdat ze het zo goed doet in de arena. Ze geeft mij een heel goed gevoel.


Van der Horst is regerend Europees kampioene en winnares van goud op de Wereld Ruiterspelen. Op de vraag hoe ze met de favorietenrol die dat met zich meebrengt omgaat zei zij: “Het is moeilijk te zeggen dat wat betekent. Ik ben hier met een ander paard, in andere omstandigheden. Ik hoop dat ik mijn beste niveau laat zien. Ik ga voor een medaille. We zullen zien.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Demi en Rixt aan!