Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tafeltennissers Van Zon en Montanus door, Last start met winst

Tafeltennissers Van Zon en Montanus door, Last start met winst

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Tafeltennisster Kelly van Zon heet zich gekwalificeerd voor de halve finales van de Paralympische Spelen. Jean Paul Montanus plaatste zich voor de volgende ronde en Gerben Last won in de klasse 9 zijn eerste groepsduel.

Deel dit artikel op social media

Van Zon klopte de Turkse Korkut in de klasse 7 met 3-1 (12-10, 11-7, 5-11, 12-10), wat haar tweede zege in Rio betekende. De Brabantse kreeg de zege niet voor niets. “In de eerste game moest ik van drie punten achterstand terugkomen en in de tweede game hielp een onmogelijke bal me op voorsprong”, zei Van Zon.

Korkut gaf niet op en nam in de derde game een voorsprong van 10-0. “Tsja, ik was het even kwijt”, zuchtte Van Zon, die nog wel tot 5-11 terug wist te knokken. In de vierde game ging het weer gelijk op, maar werd opnieuw weerbaarheid van de titelverdedigster gevraagd. Ze vocht zich naar 9-8, maar moest door een in de ogen van de arbiter foutieve service een punt aan Korkut laten.

Van Zon wond zich op, nam even een pauze. “Maar de scheidrechter wilde er niet op terugkomen en dan moet je verder.” Haar mentale veerkracht hielp haar niettemin naar de verlossende 12-10. “Ze zeggen dat ik die heb ja, mentale kracht”, glimlachte de Dongense, die zaterdag nog een laatste groepsduel speelt. “Dat kan nu met minder spanning, dat is wel lekker.”

Montanus ronde verder
Montanus, nummer vier van de wereld in de klasse 7, had het lastig tegen de Egyptenaar Youssef. “Hij heeft een lastige serveerbal en een goede eerste spinbal, waardoor ik het altijd moeilijk tegen hem heb”, zei Montanus na afloop.  De Alkmaarder kwam met 1-0 achter en werd daar best nerveus van. “Ja, maar gelukkig wist ik rustig te blijven en tactisch meer te variëren waardoor het toch nog goed kwam.” Na 9-11 in de eerste game draaide de Nederlander via 11-7, 12-10 en 11-9 de zaken om.

Montanus won donderdag ook al van de Braziliaan Silva (3-2) en is groepswinnaar. De nummer vier van de wereld was er tevreden over. “Youssef en Silva staan lager, maar ze hebben allebei een voor mij lastig speltype. Van beiden had ik ook het laatste duel verloren. Dus het was geen ‘koekie- loting’.

Last start met zege
Gerben Last won zijn eerste duel, met 3-0, van de Fransman Cabestany. Last nam in iedere game meteen een voorsprong en gaf die niet meer weg (11-7, 11-6, 11-7).

“Hij was de nummer een van de poule, dus op papier moet hij beter zijn. En elke eerste wedstrijd op een groot toernooi is bovendien moeilijk en gespannen, maar dit is wel heel overtuigend”, genoot de Kampenaar na.  Hij treft zaterdag in zijn laatste groepsduel de Fin Miettinen, die met 3-0 van Cabestany verloor. “Dit niveau wil ik vast zien te houden. Ik weet dat als ik laat zie wat ik kan, een goede service spelen met een goede opening en druk zetten, ik het veel spelers lastig kan maken.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jean Paul en Gerben aan!