Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Slotavond in zwembad belooft weer vuurwerk

Slotavond in zwembad belooft weer vuurwerk

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – In de eerste negen dagen van de Paralympische Spelen werden er in het Estádio Aquático negentien Nederlandse medailles gewonnen. Tien Nederlandse zwemmers maken vanavond nog kans op eremetaal.

Deel dit artikel op social media

Marc Evers kwalificeerde zich als snelste voor de finale van de 200 meter wisselslag SM14. Hij verbeterde in de series het paralympisch kampioen tot 2:12.07. Op dezelfde afstand gaan bij de vrouwen Marlou van der Kulk (derde) en Magda Toeters (zevende) door naar de strijd om de medailles.

Thijs van Hofweegen gaat voor een tweede medaille. Na zijn eerdere zilver plaatste hij zich nu als derde voor de finale van de 100 meter vrije slag S6. De 14-jarige Sanne Hofman komt vanavond in actie op de 100 meter rugslag S13. Zij plaatste zich als zesde. Ook Lisette Teunissen komt in actie, op de 50 meter vrije slag S4. Ze kwalificeerde zich als achtste.

Het slotstuk van het zwemtoernooi is de 4x100 meter wisselslag. Nederland wordt daarin vertegenwoordigd door Duncan van Haaren, Simon Boer, Olivier van de Voort en Thijs van Hofweegen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Simon, Magda, Thijs, Marc, Marlou, Duncan en Olivier aan!