Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers kan voor derde keer Europees atlete van het jaar worden

Schippers kan voor derde keer Europees atlete van het jaar worden

RoadToTokyo

Cheer!

LAUSANNE - Dafne Schippers maakt kans om voor de derde keer op rij te worden uitgeroepen tot Europees atlete van het jaar. De 24-jarige Utrechtse behoort tot de tien kandidaten die de Europese atletiekfederatie maandag bekendmaakte.

Deel dit artikel op social media

Schippers won de zogeheten Golden Track de afgelopen twee jaar. De winnares van EK-goud op de 100 meter en olympisch zilver op de 200 meter in Rio de Janeiro heeft concurrentie van onder andere Nafissatou Thiam.

De 22-jarige Belgische veroverde de olympische titel op de meerkamp. De Poolse Anita Wlodarczyk geldt ook als een voorname kandidate, omdat ze in Rio met een wereldrecord goud pakte bij het kogelslingeren.

Fans, journalisten, leden van de Europese atletiekfederatie en een panel van atletiekexperts mogen allemaal stemmen. De resultaten van iedere groep tellen voor een kwart mee bij het bepalen van de winnaars.

De Europese atleten van het jaar worden op 15 oktober bekendgemaakt tijdens een gala in het Portugese Funchal.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!