Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoeltennisvrouwen naar halve finale dubbelspel

Rolstoeltennisvrouwen naar halve finale dubbelspel

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Beide Nederlandse teams in het vrouwendubbelspel hebben de halve finale gehaald op de Paralympische Spelen. Zowel Aniek van Koot en Jiske Griffioen als Diede de Groot en Marjolein Buis wonnen hun kwartfinale.

 

Deel dit artikel op social media

Griffioen en Van Koot, als eerste geplaatst in Rio, wonnen met duidelijke cijfers (6-2, 6-1) van het Amerikaanse duo Baron/Kaiser. Ook De Groot en Buis waren verantwoordelijk voor een Amerikaanse uitschakeling. Het koppel Mathewson/Verfuerth verloor met 6-2, 6-4. Ook in het enkelspel wonnen de Nederlandse vrouwen. Ze bereikten allemaal zonder veel problemen de kwartfinales.

In het mannenenkelspel viel het doek voor Tom Egberink. De 23-jarige Nederlander, die de laatste weken met een duimblessure kampte, ging met 6-1, 6-1 onderuit tegen de Chinees Shunjiang Dong. Maikel Scheffers bereikte wel de derde ronde door met 6-2, 6-0 te winnen van Tadeusz Kruszelnicki uit Polen.

In het dubbelspel bereikten Egberink en Scheffers de kwartfinale door met 6-2, 6-3 te winnen van het Braziliaanse duo Medeiros/Rodrigues.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom, Aniek, Marjolein, Maikel, Jiske en Diede aan!