Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoeltennissters houden kans op goud, zilver en brons

Rolstoeltennissters houden kans op goud, zilver en brons

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Drie Nederlandse rolstoeltennissters hebben de halve finale bereikt in het enkelspel. Jiske Griffioen, Aniek van Koot en Diede de Groot houden de kans levend op een herhaling van Londen 2012: een Nederlands podium.

Deel dit artikel op social media

Griffioen kende in de kwartfinale opvallend weinig moeite met de Chinese Huimin Huang. Binnen 45 minuten was de nummer 1 van de wereld klaar: 6-0, 6-0. Aniek van Koot kende een stuk meer moeite met haar eveneens Chinese opponente, Zhenzhen Zhu: 6-1, 5-7, 6-1. “In de tweede set worstelde ik met mijn eigen spel”, erkende de nummer vier van de wereld. “Ze deed alles om me uit mijn spel te krijgen en ik liet dat gebeuren. Ik maakte mezelf het hoofd helemaal gek. Gelukkig kon ik het in de derde set weer allemaal op een rijtje krijgen.” 

De Groot, nummer 7 van der wereld, schakelde verrassend de Britse Jordanne Whiley (3e) uit met 6-3, 6-1. “Ik was de laatste tijd al goed in vorm en wist dat ik met een gunstige loting ver kon komen”, verwoorde ze. “Ik was stikzenuwachtig aan het begin van de wedstrijd en ook wel onder de indruk van de grootte van het stadion. Toen het 3-2 stond, heb ik tegen mezelf gezegd dat ik moest genieten van waar ik was en wat er om me heen gebeurde. Dat heeft geholpen.” Marjolein Buis, de vierde Nederlandse in de kwartfinales, verloor van Yui Kamiji. Buis bleek niet opgewassen tegen het sterke spel van de Japanse: 6-2, 6-0.

Dubbelfinale
De Nederlandse tennisploeg kan ik het dubbelspel in elk geval goud én zilver bijschrijven. In de finale moet alleen nog bepaald worden wie welke kleur krijgt omgehangen. Aniek van Koot en Jiske Griffioen wonnen in de halve finale van het Britse duo Lucy Shuker/Jordanne Whiley (6-3, 6-3). Buis en De Groot waren na bijna vier uur en drie slopende sets (6-4, 5-7, 7-5) te sterk voor de Japanse Kamiji en Miho Nijo.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom, Aniek, Marjolein, Maikel, Jiske en Diede aan!