Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoelbasketbalsters treffen wereldkampioen Canada in kwartfinales

Rolstoelbasketbalsters treffen wereldkampioen Canada in kwartfinales

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse rolstoelbasketbalsters hebben op de Paralympische Spelen de groepsfase afgesloten met een zege op China. Nederland was al geplaatst voor de kwartfinales, waarin het wereldkampioen Canada treft.

Deel dit artikel op social media

De ploeg van bondscoach Gert Jan van der Linden had de nederlaag van zondagavond tegen de Verenigde Staten halverwege het duel met China wel verteerd. In het eerste kwart kon China, de nummer acht van het vorige WK bijblijven, maar in het tweede kwart liet Oranje veertien punten meer noteren: 33-16 bij rust. Inge Huitzing was met 22 punten topschutter.

Na de rust bouwde Nederland de voorsprong verder uit naar 62-29, waarmee het achter de VS beslag legde op de tweede plaats in de groep.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jitske, Evelyn, Bo, Carina, Mariska, Chèr, Roos, Barbara, Inge, Ilse, Lucie en Sanne aan!