Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoelbasketbalsters naar strijd om brons

Rolstoelbasketbalsters naar strijd om brons

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters gaan vrijdag op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro om het brons strijden. In de halve finales gooide Duitsland in de Rio Olympic Arena de weg naar het goud in het slot: 55-45.

Deel dit artikel op social media

Oranje liep in het eerste kwart tegen een achterstand aan van 14-4 en stond halverwege met 25-12 flink achter. “Ik denk dat we in het eerste kwart zoveel gemist hebben, dat zij een gat hebben kunnen  slaan”, zei Jitske Visser, die de meeste speelminuten maakte aan Nederlandse kant. “Vijfentwintig punten tegen in de rust is niet veel, maar als je zelf niet scoort heb je daar helemaal niets aan”, baalde ze.

De ploeg van bondscoach Gertjan van der Linden rechtte vervolgens de rug en bracht in het derde kwart (32-27) de spanning terug. “Dat zegt iets over onze kwaliteiten, daarom is het zo jammer dat we het in die eerste helft laten liggen”, vond Visser. Het laatste gaatje kreeg Oranje echter niet meer gedicht. “Wel een compliment aan de ploeg dat we echt tot de allerlaatste seconde hebben gevochten.”

Nederland strijdt vrijdag met Groot-Brittannië om het brons. “Eerst herstellen van het verlies, want we kwamen hier natuurlijk maar voor één ding, goud en dat hebben we nu niet gehaald”, treurde de 23-jarige inwoonster van Arnhem. “Ik wil hier niet zonder plak vandaan. Echt niet!, klonk het alweer strijdbaar.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!