Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoelbasketballers verliezen van wereldkampioen

Rolstoelbasketballers verliezen van wereldkampioen

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO -  De Nederlandse rolstoelbasketballers hebben hun eerste duel op de Paralympische Spelen verloren. Wereldkampioen Australië was met 70-50 te sterk.

Deel dit artikel op social media

Oranje startte moeizaam tegen de ‘Aussies’. “We kwamen in het eerste kwart op tien punten achterstand en daar liepen we eigenlijk de hele wedstrijd achteraan”, analyseerde aanvoerder Mustafa Korkmaz. “Dat het dan uiteindelijk twintig punten wordt, komt omdat we in de slotminuten de concentratie verliezen en het kopje een beetje te laten hangen.”

Nederland kende niettemin enkele sterke fases waarin het Australië het lastig wist te maken. “We hebben ook geen slechte pot gespeeld over de hele wedstrijd genomen”, vindt Korkmaz. “Maar in die fases gingen dan net de turnovers niet goed of waren het de drie seconden in de bucket wat dan net niet goed gaat en waardoor we bal aan de tegenstander moeten laten.”

De zilveren medaillewinnaar van Londen greep die momenten aan om het initiatief terug te pakken. “Dat is balen, dan kom je eigenlijk in die flow en dan lukt het net weer niet”, zei de spelverdeler, die snel weer het vizier richtte op de wedstrijd van vrijdag. “Aan het eind zeiden we tegen elkaar dat we deze wedstrijd goed moesten afsluiten, het is een toernooi en morgen spelen we een nieuwe wedstrijd.”

Vrijdag wacht Canada, de regerend paralympisch kampioen. “Maar ze bouwen aan een nieuw team en dat is minder sterk dan toen. We kunnen ze hebben en daar gaat nu de focus op”, besloot de Oldenzaler strijdbaar.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anton, Robin, Mattijs, Walter, Paul, Mustafa, Sebastiao, Quinten, Frank, Mendel, Marc en Gijs aan!