Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoelbasketballers eindigen Spelen als zevende

Rolstoelbasketballers eindigen Spelen als zevende

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De rolstoelbasketbalmannen hebben in de strijd om plaats zeven gewonnen van Duitsland. Het team van coach Frits Wiegmann won overtuigend met 61-50.

Deel dit artikel op social media

Alleen in het eerste kwart was Duitsland de betere ploeg. Daarna was het Oranje wat de klok sloeg, met Mattijs Bellers en Mustafa Korkmaz als topscorers. Beide scoorden ze negentien punten. “Het is mooi om het toernooi zo af te sluiten”, concludeerde Korkmaz. “De laatste zes keer hebben we van de Duitsers verloren, dus dat maakt deze overwinning extra mooi. Toen we de kwartfinale verloren, was het wel even balen. Zeker om hoe dik we verloren. Daarna was het opladen voor dit duel wel lastig, maar we wilden het heel goed afsluiten. We hadden het gevoel dat Duitsland zwak was en dat hebben we goed aangepakt.”

Voor Korkmaz gaf de zevende plaats wel voldoening. “We zijn zes jaar geleden met de opbouw hiernaartoe. We kwalificeerden ons voor het eerst voor een EK, daarna een WK en vorig jaar op de EK voor deze Paralympische Spelen. Natuurlijk hadden we graag vijfde of zesde geworden, maar die kans hebben we niet gekregen. Zevende is een goede prestatie. We zijn een van de jongste teams, zitten in een stijgende lijn en richting de toekomst zullen we zeker nog verder groeien.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anton, Robin, Mattijs, Walter, Paul, Mustafa, Sebastiao, Quinten, Frank, Mendel, Marc en Gijs aan!