Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Roeikoppel Van der Loos/De Koning naar eindstrijd, Van Holk naar B-finale

Roeikoppel Van der Loos/De Koning naar eindstrijd, Van Holk naar B-finale

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Esther van der Loos en Corné de Koning roeien zondag de Paralympische finale in de mixed dubbeltwee. Het duo won zaterdagochtend op het Lagoa meer hun herkansing. Skiffeur Alexander van Holk slaagde daar niet in, hij werd derde en besluit zijn toernooi in de B-finale.

Deel dit artikel op social media

Van der Loos en De Koning namen meteen de leiding in hun race, maar hadden halverwege de Polen en Australiërs nog in hun kielzog. Het duo uit Assendelft en het Zeeuwse Colijnsplaat leek op 250 meter met ruim 2 seconden voorsprong in veilige haven voor een veilige eerste of tweede positie, maar de Polen kropen nog naderbij. Op de finish was de tijd van 4.05.70 voldoende om de Oost-Europeanen (op 1.55) en de Australiërs (op 2.87) te kloppen.

Van Holk redt het niet
Alexander van Holk slaagde er niet in om de finale te bereiken. De Amsterdammer moest zich in de tweede heat van de herkansingen bij de snelste twee roeien om alsnog in de eindstrijd te kunnen opdraven, maar kwam tekort. Na 250 meter lag hij derde op anderhalve tel van de Amerikaan Haxton, die de tweede plaats bezette, halverwege liep dat gat op tot 3,5 seconde.

Van Holk finishte uiteindelijk in 5.07.87, waar Haxton 5.03.43 liet klokken. De Brit Aggar won de race afgetekend in 4.56.17. Van Holk besluit zijn Paralympisch toernooi zondag in de B-finale.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alexander, Corné en Esther aan!