Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Plat, Schipper en Hakker kanshebbers voor eremetaal in Rio

Plat, Schipper en Hakker kanshebbers voor eremetaal in Rio

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Triatlon maakt dit weekeinde in Rio de Janeiro haar debuut op de Paralympische Spelen. Triatlon is al sinds 2000 een olympische sport en nu maken ook de Paralympische triatleten hun opwachting op het grootste sportevenement ter wereld. Nederland heeft met Jetze Plat, Geert Schipper en Joleen Hakker meteen ook drie kanshebbers voor eremetaal in huis. 

Deel dit artikel op social media

Jetze Plat is torenhoog favoriet in de PT1-klasse voor rolstoelatleten. De triatleet uit Vrouwenakker veroverde eind juli al de titel op het WK Paratriatlon in Rotterdam en gaat ook in Rio voor goud. Plat komt in Rio echter niet alleen in actie in de triatlon, hij gaat ook op jacht naar medailles in de handbike-disciplines (wegwedstrijd en tijdrit). In dezelfde categorie als Plat komt ook Geert Schipper uit Spanbroek uit en ook hij is een kanshebber voor een podiumplek. Schipper eindigde vorig jaar in het test-event in Rio als derde en won in juli brons op het WK paratriatlon in Rotterdam.

De derde Nederlandse deelnemer is Joleen Hakker. De visueel beperkte atlete uit Soest is alweer aan haar derde Spelen toe. Ze debuteerde op de Paralympische Spelen in Beijing als roeister, deed als wielrenster mee aan de Spelen in Londen en staat nu, met guide Linda van Vliet, aan de start van de eerste paralympische triatlon. Het duo veroverde eerder dit jaar in de PT5-klasse een zilveren medaille in de mondiale titelstrijd in Rotterdam.

De paralympische triatlons staan gepland op zaterdag 10 en zondag 11 september. Plat en Schipper komen zaterdag om 16.20 uur Nederlandse tijd in actie. Hakker start een dag later om 16.35 uur (Nederlandse tijd).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jetze, Geert en Joleen aan!