Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Perez bereikt finale bocciatoernooi

Perez bereikt finale bocciatoernooi

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Daniel Perez is doorgedrongen tot de finale van het paralympisch bocciatoernooi. Perez won vandaag zowel zijn kwartfinalepartij als zijn wedstrijd in de halve finales met groot gemak. Morgen wordt de finale gespeeld.

Deel dit artikel op social media

Niks weggeven

In de ochtenduren rolde Daniel Perez zijn Griekse opponent Soulanis op met maar liefst 13-0. Na een vroege voorsprong had de Griek niks meer in te brengen, omdat Perez niks weggaf. Later op de dag kwam Perez in zijn halve finale uit tegen de Portugees Marquez. In het eerste end noteerde de Nederlander de maximale score van 6-0 en daarmee was het pleit in feite beslecht. In het vervolg van de wedstrijd hoefde Perez geen risico’s te nemen. Pas in het vierde end kon Marquez wat terugdoen. De eindstand was 8-1.

Gelijke kansen

Morgen speelt Perez de finale van het bocciatoernooi C1 tegen de Brit David Smith. Smith won goud in Peking in 2008 en zilver in Londen, vier jaar geleden. De twee ontmoeten elkaar vaak in onderlinge duels. Bondscoach Joep Pelsser: “soms wint de Brit, soms Daniël. Zij zijn de beste spelers van Europa. Daniel heeft het tot nu toe heel erg goed gedaan. Het kan een mooie finale worden morgen. Ze geven elkaar meestal heel weinig toe.”

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Daniël aan!