Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paul Haarhuis nieuwe hoofdbondscoach KNLTB

Paul Haarhuis nieuwe hoofdbondscoach KNLTB

Coaching

Cheer!

AMERSFOORT - Paul Haarhuis treedt per 26 september 2016 in dienst bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB) als nieuwe hoofdbondscoach. 

Deel dit artikel op social media

Haarhuis wordt verantwoordelijk voor het creëren van een topsportcultuur, zowel binnen de organisatie als bij de gecertificeerde talentpartners, en is verantwoordelijk voor talentherkenning en optimale talentontwikkeling. Naast deze functie blijft Haarhuis captain van het Nederlandse Fed Cupteam dat onder zijn leiding acht keer op rij won en dit jaar voor het eerst sinds 1997 in de halve finale stond van het landentoernooi.

Directeur Sportief, Jan Siemerink is verheugd met de aanstelling van Haarhuis. “Paul Haarhuis heeft een boeiende tenniscarrière achter de rug. Zo heeft hij in het verleden samen met Jacco Eltingh op de nummer 1 van de wereldranglijst dubbelspel gestaan. Door de samenwerking met Paul kunnen we talent in Nederland nog beter begeleiden naar de top. De ervaringen die Paul heeft opgedaan, vormen een belangrijke leerstof voor de talenten.”

Paul Haarhuis: “Sinds ik in 2013 begon met werkzaamheden voor de bond heb ik dit altijd met veel plezier gedaan. Ik zet me graag in om als hoofdbondscoach bij te dragen aan de toptienambitie van de KNLTB. Ik kijk er dan ook naar uit om met de collega-coaches en trainers deze nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Met de aanstelling van Haarhuis beschikt de tennisbond over twee hoofdbondscoaches. De focus van Martin Bohm, hoofdbondscoach sinds 2013, ligt met name op het voorbereiden en uitvoeren van de verschillende wedstrijd- en trainingsprogramma’s. Daarnaast is Bohm de laatste jaren actief als coach van het Davis- en Fed Cupteam en begeleidt hij spelers van de nationale selecties in het buitenland.

De KNLTB heeft als ambitie om structureel tot de top tien tennislanden van de wereld te behoren. Door het betrekken van oud-topspelers streeft de bond ernaar een topsportcultuur te creëren. Oud-topspelers worden nog intensiever betrokken in alle activiteiten op het gebied van topsport. In de nieuwe samenstelling met Haarhuis en Bohm als hoofdbondscoaches is er altijd een hoofdbondscoach aanwezig in het Nationaal Trainingscentrum in Almere. Hierdoor kunnen betere resultaten behaald worden met spelers in Almere en kunnen de coaches tevens ook spelers in het buitenland begeleiden.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!