Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paravolleybalsters zesde op Paralympische Spelen

Paravolleybalsters zesde op Paralympische Spelen

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse paravolleybalsters zijn als zesde geëindigd op de Paralympische Spelen. Iran was in de strijd op de vijfde plek met 3-2 te sterk (21-25, 13-25, 25-23, 25-15, 13-15).

Deel dit artikel op social media

Nederland moest de eerste twee sets aan Iran laten. In de eerste keek Nederland steeds tegen een achterstand aan om zich daarna toch naar 18-18 te knokken. De Iraanse vrouwen maakten drie punten op rij en pakten alsnog de set. De tweede was vervolgens een simpele prooi voor Iran.

In de derde set leek Iran op 22-20 de klus in drie sets te gaan klaren, maar Oranje kwam terug naar 23-23 en via twee fouten van de opponent werd het ineens 2-1. Nederland profiteerde en stoomde meteen keihard door naar 25-15 en 2-2.

In de beslissende set keerden de kansen telkens en steeg de spanning bij 12-12. Via een block en twee rake smashes greep Iran vervolgens alsnog de winst.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Hong, Elvira, Ellen, Djoke, Annelies, Karin, Judith, Paula, Jaaike en Fleur aan!