Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paravolleybalsters verliezen van Oekraïne

Paravolleybalsters verliezen van Oekraïne

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse paravolleybalsters hebben hun eerste groepswedstrijd op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro verloren. Oekraïne was met 3-2 te sterk.

Deel dit artikel op social media

Nederland won de eerste twee sets (25-21, 25-22), maar moest toezien hoe in de derde set Oekraïne, door aanvoerder Elvira Stinissen beschouwd als sterkste tegenstander in de groepsfase,  hard terugsloeg (25-13).

Oranje rechtte de rug, maar kon niet voorkomen dat de Oost-Europeanen er via 26-24 een vijfde set uit wisten te slepen. In die beslissende set boog de ploeg van bondscoach Pim Scherpenzeel definitief het hoofd (15-12).

Nederland speelt in de groepsfase nog tegen Canada en het gastland. De beste twee van de groep gaan door naar de halve finales.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Hong, Elvira, Ellen, Djoke, Annelies, Karin, Judith, Paula, Jaaike en Fleur aan!