Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paravolleybalsters verliezen van Brazilië

Paravolleybalsters verliezen van Brazilië

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse paravolleybalsters hebben hun laatste groepsduel verloren. Gastland Brazilië was met 3-0 te sterk. Nederland is hierdoor zo goed als zeker uitgeschakeld voor de medailles.

Deel dit artikel op social media

Nederland kwam in alle sets snel op een grote achterstand. In de eerste set wist de ploeg van bondscoach Pim Scherpenzeel nog wel een marge van zes punten weg te werken, maar daarna was de Braziliaanse smash Oranje vaak te machtig.

In de tweede set had Nederland geen uitzicht op winst en ook de derde leek een simpele prooi te worden voor het gastland, in Riocentro aangevuurd door een paar duizend fanatieke Carioca’s. Bij 19-12 zette TeamNL een inhaalrace in naar 20-22. Een gepareerde bal van Nederland viel echter nipt buiten de lijnen en kort daarop serveerde Oranje een bal direct uit, waarna de Braziliaansen het duel in het slot gooiden.

“Ik weet niet wat er aan de hand was, maar we hebben niet gespeeld.” treurde aanvoerster  Elvira Stinissen. “We hebben te veel fouten gemaakt en liepen van begin tot eind achter de feiten aan. Brazilië heeft zeker een goed team, maar we zijn niet strijdend ten onder gegaan en daar baal ik van”

Alleen als Canada voor een stunt zorgt door Oekraïne met 3-0 te verslaan, gaat Nederland door naar de laatste vier. Anders strijdt Oranje om plaats vijf. “Jammer, maar ook niet slecht na maar drie weken voorbereiding”, refereerde Hong aan de vanwege de Russische dopingstraf pas late entree van Nederland in Rio.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Hong, Elvira, Ellen, Djoke, Annelies, Karin, Judith, Paula, Jaaike en Fleur aan!