Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paravolleybalster Elivra Stinissen herkozen in atletencommissie IPC

Paravolleybalster Elivra Stinissen herkozen in atletencommissie IPC

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Paravolleybalster Elvira Stinissen is voor vier jaar herkozen in de atletencommissie van het internationale paralympische comité (IPC). Dat heeft het IPC zaterdag bekend gemaakt.

Deel dit artikel op social media

Tussen 5 en 16 september brachten 54% van de tijdens Rio2016 actieve paralympische sporters, 8 procent meer dan tijdens Londen2012, hun stem uit.

De atletencommissie vertegenwoordigt de sporters bij beslissingen die in alle commissies binnen het IPC genomen worden en bestaat uit negen sporters, waarvan drie vanuit de paralympische wintersporten. In Rio werden zes sporters gekozen. Naast Stinissen zijn dat zwemster Chelsey Gotell (Canada), wielrensters Sarah Storey (GB) en Monica Bascio (VS), handbiker Kurt Fearnley (Australië) en de Turkse handboogschutter Gizem Girisem, die net als Stinissen herkozen werd.

Gotell reageerde: “Mooi dat 54 procent van de sporters gestemd heeft, dat is een grote stap voor de paralympische beweging. Ik ben er trots op dat ik daarvan een stem mag zijn binnen het IPC en neem die taak zeer serieus.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Elvira aan!