Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paralympische Spelen van Rio de Janeiro geopend

Paralympische Spelen van Rio de Janeiro geopend

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – In Brazilië zijn de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro van start gegaan. Voorafgegaan door vlaggendrager Marlou van Rhijn trad Paralympic TeamNL woensdagavond tijdens de openingsceremonie het Maracana-stadion van Rio de Janeiro binnen, waar president Michel Temer van Brazilië de Spelen voor geopend verklaarde.

Deel dit artikel op social media

Een goed gevuld Maracana kreeg een vrolijke Braziliaanse show te zien met typisch Braziliaanse elementen als kleur, strand, zang en dans, als aftrap voor 11 dagen topsport waarin voor sporters uit 160 landen binnen 22 sporten 526 medailles te vergeven zijn.

Na speeches van de voorzitter van het organisatiecomité Carlos Nuzman en IPC-preses Phil Craven opende president Temer de Spelen. Onder toeziend oog van prinses Margriet ontstak even later de meest succesvolle Braziliaanse paralympiër, zwemmer Clodoaldo Silva, de vlam.

TeamNL was onder leiding van chef de mission Andre Cats met een delegatie van bijna 50 sporters en begeleiders in het stadion van de partij. De sporters die de komende twee dagen in actie komen, volgden de ceremonie vanuit het Paralympische Dorp.

Nederland gaat in Rio met 126 sporters deelnemen in veertien takken van sport. Donderdag komen de eerste sporters in actie. De Spelen worden op 18 september afgesloten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!