Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paralympische medaillewinnaars gehuldigd in Den Haag

Paralympische medaillewinnaars gehuldigd in Den Haag

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

DEN HAAG – De medaillewinnaars van Paralympic TeamNL zijn woensdag in de Grote Kerk in Den Haag gehuldigd door vice-pemier Lodewijk Asscher. Aansluitend ontvingen koning Willem Alexander en prinses Margriet de medaillewinnaars op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Deel dit artikel op social media

Minister Asscher verving premier Mark Rutte, die vanwege de gewijzigde planning van de Algemene Beschouwingen af moest afzeggen. De minister-president heeft de atleten wel uitgenodigd op een ander moment langs te komen op het Catshuis.

Asscher sprak de winnaars toe: “Jullie hebben er kei- en keihard voor gestreden. Bloed, zweet en tranen. Namens het hele kabinet en heel Nederland bedankt voor de mooie sportmomenten en de enorme medailleoogst.”

Nederland veroverde 62 medailles in Rio: 17 keer goud, 19 keer zilver en 26 bronzen medailles. De gouden medaillewinnaars kregen van staatssecretaris van VWS Martin van Rijn een lintje en zijn daarmee benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De sporters die al eerder een Koninklijke Onderscheiding hadden ontvangen, kregen een aparte onderscheiding in de vorm van een beeldje.

Assistent chef de mission Esther Vergeer zette samen met sponsor EY de coaches van de paralympische sporters in het zonnetje en bedankte hen voor hun rol in de successen. Chef de mission André Cats sloot af. “Ik ben geweldig voldaan in het vliegtuig naar huis gestapt”, sprak hij de sporters toe. “Bedankt vanuit de bodem van mijn hart, het is was een groot genoegen jullie chef te zijn”.


Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!