Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paralympic TeamNL verwelkomd in Utrecht  

Paralympic TeamNL verwelkomd in Utrecht   

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

UTRECHT - In het bijzijn van meer dan 1.100 fans, familieleden en vrienden is Paralympic TeamNL vanmiddag welkom thuis geheten. Het Welkom Thuis voor Paralympic TeamNL, dat dit jaar voor het eerst werd georganiseerd, vond plaats in TivoliVredenburg.

Deel dit artikel op social media

De sporters en begeleiders van Paralympic TeamNL landden rond 12.30 uur op Schiphol, vanwaar ze rechtstreeks doorreisden naar Utrecht. Rond 16.30 uur werd het team feestelijk onthaald in TivoliVredenburg. Dat de huldiging van Paralympic TeamNL plaatsvond in Utrecht was niet zonder reden. De stad is host city van de Nationale Sportweek, die dit jaar wordt georganiseerd van 17 tot en met 25 september.

Voor Paralympic TeamNL waren het succesvolle Spelen. De ploeg, die onder leiding stond van chef de mission André Cats, veroverde 62 medailles: 17 gouden, 19 zilveren en 26 bronzen medailles.

Voorzitter van het Nederlands Paralympisch Comité Wim Ludeke: "Paralympic TeamNL heeft in Rio prachtige prestaties geleverd. Ik ben de familieleden en vrienden van de sporters van TeamNL erg dankbaar voor hun steun. Want juist zij vormen de thuisbasis voor de sporters van Paralympic TeamNL, zodat zij maximaal kunnen presteren."

Chef de mission Andre Cats: "Het waren voor ons geweldige Paralympische Spelen. Ik ben erg trots op dit team en we genieten allemaal geweldig van dit geweldige ontvangst".

Aan het einde van het Welkom Thuis-event bracht zangeres Maan een mooie ode aan Paralympic TeamNL met het nummer ‘Perfect World’. De formele huldiging van de medaillewinnaars vindt plaats in Den Haag op woensdag 21 september.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!