Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Para-dressuurteam klaar voor vertrek naar Rio de Janeiro

Para-dressuurteam klaar voor vertrek naar Rio de Janeiro

Rio 2016

Cheer!

Zaterdagochtend 3 september vertrekt het Nederlandse para-dressuurteam vanaf Schiphol naar Rio de Janeiro. Later op de dag gaan de vijf paarden vanaf het vliegveld in Luik op weg naar de Paralympische Spelen. “Alles is rustig, de paarden zijn in vorm, we hebben medaillekansen”, kijkt bondscoach Joyce Heuitink vooruit. Nederland verschijnt met een team en een individuele ruiter aan start op het paardensportcomplex Deodoro. Bij de vorige Spelen in Londen werd Nederland vierde. “Nu gaan we voor een medaille”, klinkt Heuitink strijdvaardig.

Deel dit artikel op social media

“Ik ben al een gelukkig mens” zegt bondscoach Joyce Heuitink. “Alles is rustig, de paarden zijn in vorm en als iedereen zijn eigen ding doet verwacht ik dat we goed zullen scoren in Rio de Janeiro.”

Zaterdag vertrekt Heuitink met haar vijf pupillen en het begeleidingsteam vanaf Schiphol naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. De vijf paarden vliegen samen met de andere paarden uit Europa vanaf vliegveld Luik rechtstreeks naar de Braziliaanse stad. De paarden en ruiters hebben een week om te acclimatiseren.

De eerste wedstrijden zijn op zondag 11 september. Die dag rijdt Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. haar team-test in Grade IB en individuele starter Sanne Voets start haar paard Demantur in Grade III. De dagen erna komen Frank Hosmar (Grade IV) en Demi Vermeulen en Rixt van der Horst (beide Grade II) in de ring voor de internationale juryleden. Na de teamtest volgt de individuele proef die meetelt voor het landenklassement. De para-dressuur wordt op vrijdag 16 september afgesloten met de individuele finales in de Kür op Muziek.

“We hebben medaillekansen met het team als we drie dingen doen. Dat is goed rijden, heel blijven en het beter doen dan de concurrentie”, klinkt Heuitink nuchter. “Ook individueel zijn er kansen. In Londen werden we vierde met het team, twee jaar geleden op het WK en vorig jaar op het EK tweede. Nu gaan we dan ook echt voor een Paralympische medaille.”
Tijdens de Paralympics in 2012 won Frank Hosmar met Alphaville individueel twee bronzen medailles.

Para-dressuurteam

Frank Hosmar (Haarle), Alphaville N.O.P. (v.Sandreo), ruin, 11 jaar – Grade 4

Nicole den Dulk (Elen, België) Wallace N.O.P.(v.Future), ruin, 13 jaar – Grade 1B

Demi Vermeulen (Zevenaar), Burberry (v.Lord Loxley), merrie, 10 jaar – Grade 2

Rixt van der Horst (Nistelrode), Caraat (v.Gribaldi), merrie, 9 jaar – Grade 2

Sanne Voets (Berghem), Demantur (v.Vivaldi), ruin, 8 jaar – Grade 3 (individueel)

 

Paralympisch programma paardensport 2016* Nederlandse aanvangstijden

Woensdag 7 september 22:30 uur  – Openingsceremonie

Zondag 11 september 19:00 uur - Team Test Grade IB / Grade III

Maandag 12 september 15:00 uur  - Team Test Grade IV / Grade IA

Dinsdag 13 september 15:00 uur - Team Test Grade II / Individual Championship Test Grade III

Woensdag 14 september 15:00 uur -  Individual Championship Test Grade IV / Grade IB

Donderdag 15 september 14:00 uur - Individual Championship Test Grade II / Grade IA

Vrijdag 16 september 14:00 uur - Kür op Muziek alle Grades

 

Houd #ruitersinoranje in de gaten!
Wil je de paardensporters volgen op de weg naar Rio de Janeiro? Via www.ruitersinoranje.nl en Ruiters in Oranje op Instagram, Facebook en Twitter blijf je op de hoogte van alle ins & outs. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Frank, Nicole, Sanne, Demi en Rixt aan!