Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Opnieuw gouden dag voor TeamNL in Rio

Opnieuw gouden dag voor TeamNL in Rio

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De een na laatste dag waarop Nederlandse sporters in actie komen in Rio heeft voor Nederland opnieuw een gouden tintje gekregen. In de ochtenduren was dressuurruiter Sanne Voets de winnares tijdens de vrije kür Grade III. Later was er ook nog brons voor Frank Hosmar (Grade IV) en zilver voor Rixt van der Horst (Grade II). In het damesdubbelspel wonnen Jiske Griffioen en Aniek van Koot de finale van het rolstoeltennis van Marjolein Buis en Diede de Groot. Liesette Bruinsma veroverde haar tweede zwemgoud. Daniel Perez bezorgde Nederland met zilver de eerste bocciamedaille ooit. Brons was er voor de rolstoelbasketbalsters. 

Deel dit artikel op social media

Sanne Voets en haar paard Demantur zijn paralympisch kampioen geworden op de vrije kür in Grade III. “Tijdens de proef heb ik niks om me heen gezien. Ik zat met mijn paard Demantur in een bubbel, het was geweldig. Ik vond de scores wat laag, maar dat maakt uiteindelijk niet uit. Het gaat om op welke plaats je aan het einde staat."

Voor Van Koot is het haar eerste paralympische titel. “Hij is mooi”, zegt ze over haar gouden medaille. “Ik ben hier vol voor gegaan, ik had er alle vertrouwen in dat we dit hier samen konden bereiken. Om dan Jiske naast me te hebben, die al een gouden plak om haar nek heeft, is geweldig. Dat gaf me echt het gevoel dat we hier konden winnen; echt heel fijn."

De wijze waarop Bruinsma haar tweede goud veroverde was niet minder dan excellent. Tegen veel ervarener tegenstandsters hield de Nederlandse het hoofd op de 200 meter wisselslag S11 koel, om toe te slaan in de laatste 50 meter. Halverwege keek ze nog aan tegen een achterstand van bijna vijf seconden. “Vanochtend was ik niet vol gegaan. In de finale kun je dan altijd een stapje harder en dat bleek ook wel. Ik heb echt alles gegeven en ben op de vrije slag vol doorgegaan. Ik heb me echt kapot gezwommen.”

Daniel Perez zorgde op de Paralympische Spelen voor een unicum door Nederland de eerste bocciamedaille ooit te bezorgen. De uitslag 5-0 deed niet vermoeden dat de finale een spannende partij was, maar dat was wel het geval. Coach Joep Pelsser en Daniel Perez legden na afloop uit: “Het niveau was hoog. Beide spelers legden het telkens goed dicht. Daniel heeft heel goed verdedigd."

 

Wat gebeurde er nog meer op de negende dag van de Paralympische Spelen?

Tweede zwemgoud voor excellerende Bruinsma

Vierde plaats voor CP-voetballers

Kenny van Weeghel met derde tijd naar finale 100 meter

Zilver voor dressuuramazone Rixt van der Horst op vrije kür

Zeilers behouden zevende plaats in klassement

Griffioen en Van Koot verslaan landgenoten in dubbelfinale

Norbruis sluit succesvolle Spelen af met vijfde plek in wegrit

Perez bezorgt Nederland eerste paralympische bocciamedaille ooit

Rolstoelbasketbalsters verlengen gouden droom met vier jaar

Vijfde finale voor Liesette Bruinsma

Goud in vrije kür voor Sanne Voets, tweede brons Frank Hosmar

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!