Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse finale in vrouwenenkelspel rolstoeltennis

Nederlandse finale in vrouwenenkelspel rolstoeltennis

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Jiske Griffioen en Aniek van Koot spelen de finale van het vrouwenenkelspel op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro. Diede de Groot gaat met de Japanse Kamiji strijden om het brons.

Deel dit artikel op social media

De halve finales waren slopende driesetters op het bloedhete Olympic Park van Rio de Janeiro. In het Nederlandse onderonsje tussen Diede de Groot en Jiske Griffioen slaagden beide vrouwen er maar mondjesmaat in om de eigen service veilig te stellen. De Groot had het meest het initiatief en pakte de eerste set: 6-4.

In de tweede begon De Groot met het behoud van haar service en bleef Griffioen problemen houden. “Ze blaast je van de baan”, zei Griffioen over de machtige slagen van De Groot, die op weg leek naar de zege. “Toen sloeg ze denk ik vier dubbele fouten en dacht ik, ze is nog niet zo zeker en er is nog een opening.” De Groot beaamde dat. “Toen baalde ik en werd ik zenuwachtig.”

Griffioen sloeg toe en haalde de set in 6-4 binnen. Toen ze in de beslissende set een 2-0 voorsprong nam, leek de weg naar de finale open. De Groot hervond zich echter er ontspon zich een slijtageslag, waarin de kansen wisselden. “Ik vond mijn kracht weer en ging eigenlijk heel goed spelen”, zei De Groot, die op 6-5 voor de set mocht serveren, maar Griffioen een tiebreak zag afdwingen en winnen: “Het duurde even tot ik een antwoord had, maar ik raakte gek genoeg niet in paniek, bleef punt voor punt spelen en dat heeft zich uitbetaald.”

Van Koot
Griffioen treft in haar eerste Paralympische finale dubbelpartner Aniek van Koot, die de Japanse Kamiji  in drie spannende sets klopte: 6-3, 4-6, 7-5. Van Koot was na afloop opgelucht én trots. “Het was echt niet mijn beste tennis, het was niet de bedoeling om mee te gaan in haar spel”, concludeerde ze. “In de tweede set nam ik te weinig initiatief. Ik was constant bezig met die medailles en dat is nou net wat ik niet moet doen. Ik moet zelf actief die ballen opzoeken en services inslaan. Maar ik was alleen bezig met het resultaat. Op een gegeven moment legt zij haar wil op en dan heb ik het lastig. Ik ben blij dat ik aan het einde toch het verschil kon maken en heb gewonnen. Ik mag voor goud gaan spelen!”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!