Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Baanwielrenners naar strijd om medailles

Baanwielrenners naar strijd om medailles

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De eerste ochtend van het Paralympisch baantoernooi leverde voor de Nederlandse equipe drie medaillekansen op tijdens de finales die later op de dag gehouden worden in het Rio Olympic Velodrome. Alyda Norbruis plaatste zich voor de individuele achtervolging door de derde tijd neer te zetten. De koppels Vincent ter Schure, met piloot Timo Fransen en Stephen de Vries, met piloot Patrick Bos plaatsten zich eveneens voor de strijd om de medailles.

Deel dit artikel op social media

Norbruis derde in kwalificatie

Alyda Norbruis was de eerste landgenote die in actie kwam. Op de 3.000 meter individuele achtervolging kwam de Friezin een kwart tel tekort om zich voor de strijd om het goud te plaatsen. Met haar tijd van 4.12.030 verbeterde Norbruis het Paralympisch record in de C2-klasse, maar ze moest haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Jamie Whitmore en de Britse Megan Giglia, die het wereldrecord van Whitmore in de C3-klasse afpakte en aanscherpte tot 4.03.544.

Norbruis rijdt later vandaag om het brons tegen de Chinese wereldkampioene Sini Zeng, die ze ruim drie tellen achter zich hield in de kwalificatie.

Toptijden in mannenveld

Bij de mannen werden de kwalificaties voor de 4.000m achtervolging in de B-klasse, voor visueel gehandicapte renners, gereden. Stephen de Vries en Patrick Bos, de wereldkampioenen van 2015, zetten in hun serie met 4.14.018 direct een nieuw Paralympisch record neer. Een serie later verbeterden Vincent ter Schure en Timo Fransen, die hun race wat conservatiever opbouwden, met 4.09.527 zelfs het wereldrecord en veegden daarmee de Paralympische toptijd van hun landgenoten direct van de tabellen.

Lang konden Ter Schure en Fransen op hun beurt niet genieten van het wereldrecord, omdat de Britten Steve Bate en Adam Duggleby daar in de zinderende slotrit met 4.08.146 nog onder doken. De Britten strijden later vandaag om het goud tegen het snelste Nederlandse koppel. De Vries en Bos kwamen tot de vierde tijd in de kwalificaties en treffen in hun race om het brons de Spanjaarden Avila Rodriguez en Font Bertoli, die de derde tijd neerzetten.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alyda, Timo, Vincent, Patrick, Stephen en Eelke aan!