Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Marlou van Rhijn prolongeert paralympische titel

Marlou van Rhijn prolongeert paralympische titel

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Vier jaar lang wist Marlou van Rhijn dat de concurrentie zou azen op haar paralympische titel. Vandaag bewees ze dat ze nog steeds de beste is op de 200 meter T44.

Deel dit artikel op social media

“Het was geen spectaculaire race, maar wel solide. Ik had vooraf al gezegd dat het hier niet om tijden gaat, maar om titels”, vertelde Van Rhijn na afloop aan de verzamelde pers.”Ik heb vier jaar lang gewerkt om deze titel vast te houden. Dat is gelukt. Ik ben hartstikke blij.”

Zaterdag loopt Van Rhijn de 100 meter. Daarover zei ze: “Ik kijk er heel erg naar uit. Ik heb gericht gewerkt aan de start op de 100 meter. Dus als dat goed gaat, dan hoop ik dat het wat moois wordt.” De Purmerendse verklaarde ook nog dat de loszittende blade die haar in de series parten speelde geen thema meer was in de finale. “Mentaal was ik gerust genoeg om daar niet meer mee bezig te zijn.”

Van Weeghel zevende op 800 meter

Kenny van Weeghel kon in de finale van de 800 meter T54 niet met de besten mee. De wheeler, die goud won op de 400 meter, moest de eer ditmaal laten aan de Zwitser Hug en werd zelf zevende. Met 1.36.01 zetten Van Weeghel wel een beste seizoensprestatie neer.

Geen finale voor nuchtere Baars

Discuswerpster Lara Baars redde het niet tot de finale in de klasse T41. Baars, die al brons won met kogelstoten, kwam tot 19,01 meter. Ze reageerde na afloop nuchter: “Ik had mijn PR met drie meter moeten verbeteren om erbij te zijn in de finale. Dat was gewoon teveel gevraagd. Ik wist vooraf dat het heel lastig zou worden. Gelukkig heb ik nog kunnen genieten van het stadion en de sfeer, want dat was bij mijn vorige wedstrijd lastig. Het is prima zo.”


Foto: Helene Wiesenhaan

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lara, Marlou en Kenny aan!