Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Marlou van Rhijn draagt Nederlandse vlag tijdens opening Paralympische Spelen

Marlou van Rhijn draagt Nederlandse vlag tijdens opening Paralympische Spelen

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Atlete Marlou van Rhijn draagt woensdag de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen. Dat maakte chef de mission André Cats vandaag bekend.

Deel dit artikel op social media

“Een hele eer”, aldus Van Rhijn, die in Rio haar titel verdedigt op de 200 meter (T44) en ook van start gaat op de 100 meter, het onderdeel waarop ze tijdens de Spelen in Londen zilver won. “Ik ben er echt trots op dat dit mag doen. Ik had wel gehoopt dat ik op de ‘short list’ zou staan, maar er niet meteen op gerekend dat ik het zou worden. Er zitten namelijk zóveel goede sporters in dit team. Bij de teampresentatie in Scheveningen zag ik André met de vlag zwaaien en dacht ik al: nu gaan we écht. Heel gaaf dat ik dat nu bij de opening mag doen.’’

André Cats: “Marlou heeft zich ontwikkeld tot het nationale en internationale boegbeeld van de Paralympische sport in Nederland. Marlou is honderd procent topsport, maakt voortdurend keuzes om haar prestaties te verbeteren en legt de focus altijd op de sport, in plaats van op de handicap. Daarnaast enthousiasmeert ze anderen en met name kinderen om ook te gaan sporten.”

De openingsceremonie begint woensdag 7 september om 22.30 uur (Nederlandse tijd) en is live te zien op NPO2.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marlou aan!