Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Marlène van Gansewinkel springt naar brons

Marlène van Gansewinkel springt naar brons

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Atlete Marlène van Gansewinkel heeft brons gewonnen bij het verspringen. De Nederlandse eindigde met een persoonlijk record van 5.57 meter achter de Française Marie-Amélie Le Fur en Stef Reid uit Groot-Brittannië.

Deel dit artikel op social media

Het oude persoonlijk record van Van Gansewinkel stond op 5.47 meter, wat ze in twee stappen verbeterde naar 5.57 meter. Van Gansewinkel genoot zichtbaar tijdens de wedstrijd. “Als ik er lol in heb, komen de resultaten vanzelf”, zei ze na afloop. “Ik had niet meer kunnen doen dat dit. Ik ben derde op de Paralympische Spelen; dat is geweldig.”

De voorbereiding voor de Nederlandse was verre van vlekkeloos. Nog geen halfjaar geleden liep ze een meniscusblessure op en werd ze geopereerd. En kort na aankomst in Rio kreeg ze een griepje. “Ik was vanmorgen nog wat moe, maar ik ben positief blijven denken. Geen stress, geen energieverspilling. Daar heb je niks aan. Ik heb genoten van het publiek en hoe de andere meiden sprongen. En dat stimuleert enorm. Daar word ik alleen maar beter van.”

Ook Iris Pruysen kwam in actie in de verspringfinale. Zij eindigde met een sprong van 4.56 meter als zevende.

Foto: Helene Wiesenhaan

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marlene en Iris aan!