Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Medailleregen in zwembad: goud, twee zilver en drie brons

Medailleregen in zwembad: goud, twee zilver en drie brons

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse zwemploeg heeft op de eerste dag van de Paralympische Spelen voor groot succes gezorgd. Het team won in totaal zes medailles. Voor Lisa Kruger klonk het Wilhelmus na haar overwinning op de 100 meter schoolslag SB9.

Deel dit artikel op social media

De overwinning van Kruger kwam als een verrassing. Ze hield landgenote Chantalle Zijderveld achter zich. De regerend Europees en wereldkampioen moest genoegen nemen met brons. Zilver ging naar de Britse Harriet Lee. “Ik wist dat ik dit kon”, glunderde de 16-jarige Kruger na de finish. “In trainingen had ik het wereldrecord al eens verbroken, dus dat was ook mijn doel. Vanmorgen is dat gelukt in de series. In de finale kon ik dat niet opnieuw, maar dat maakt eigenlijk niet uit.” 

Bij Zijderveld waren er tranen van verdriet. “Ik kwam hier voor niks minder dan goud”, zei ze. “Ik had het idee dat mijn race goed liep, ik kwam in de tweede vijftig meter alleen niet voorbij die twee andere meiden. Het is mijn eerste paralympische medaille, maar daar ben ik op dit moment toch niet blij mee.” 

Zilver en brons
In de S14-klasse was er zilver voor Marc Evers en Marlou van der Kulk. Brons was er op de eerste dag in het Estádio Aquático ook voor Duncan van Haaren (100 meter schoolslag SB9) en Michael Schoenmaker op de 100 meter vrije slag S4.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisa, Chantalle, Marc, Chelsea, Duncan en Michael aan!