Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Lastige loting voor Hergelink in tafeltennistoernooi

Lastige loting voor Hergelink in tafeltennistoernooi

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Tafeltennisser Bas Hergelink krijgt in de groepsfase van de Paralympische Spelen twee zware tegenstanders. De Nederlandse nummer 11 van de wereld stuit in de tafeltennishal van het Riocentro op de Indonesiër Dian Jacobs (2e) en Kim Daybell (9e) uit Groot-Brittannië. Ook de andere tafeltennissers kennen hun tegenstanders.

Deel dit artikel op social media

Kelly van Zon (klasse 7) verdedigt in Rio haar paralympische titel. In de groepsfase treft ze Kubra Korkut, de nummer 3 van de wereldranglijst. Tijdens de Europese kampioenschappen vorig jaar won Van Zon, nummer 1 van de wereld, in de halve finale van de Turkse. Verder speelt Van Zon tegen de Argentijnse Giselle Munoz en Faiza Mahmoud uit Egypte. Ook Jean-Paul Montanus (klasse 7) treft in de groepsfase een Egyptenaar: Sayed Youssef. Daarnaast speelt hij tegen Paulo Salmin (Brazilië). 

Gerben Last (klasse 9) begint in Rio aan zijn laatste Spelen. In 2004 won hij samen met Tonnie Heijnen goud in het dubbelspel, vier jaar geleden veroverde hij brons in het enkelspel. De Kampenaar begint zijn ‘laatste kunstje’ met een duel tegen de Fransman Cedrik Cabestany, die 6e van de wereld is. Last is nummer 8 van de wereldranglijst. Daarnaast speelt hij in de groepsfase tegen Esa Miettinen uit Finland.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bas, Kelly, Gerben en Jean Paul aan!