Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Feestmodus mag eindelijk aan bij gouden Kelly van Zon

Feestmodus mag  eindelijk aan bij gouden Kelly van Zon

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Tafeltennisster Kelly van Zon heeft haar paralympische titel in het enkelspel geprolongeerd. In de finale won ze met 11-9, 11-9, 11-5 overtuigend van de Turkse Kubra Korkut.

Deel dit artikel op social media

Van Zon oogde zenuwachtig bij het begin van de wedstrijd. De Turkse nam zowel in de eerste als tweede game een voorsprong, die Van Zon twee keer om wist te buigen. In de derde game maakte Korkut meer fouten, waardoor de Nederlandse haar tweede paralympische gouden medaille won. Ze is de eerste Nederlandse sporter die het goud van Londen 2012 met succes prolongeert.

Na het laatste punt vloog Van Zon in sneltreinvaart in de armen van haar coach Johan Lieftink. “We hebben er de afgelopen vier jaar keihard samen voor gewerkt. De laatste weken was het ontzettend stressvol, ik ben altijd zenwuwachtig op grote evenementen. Het is nergens voor nodig, maar het gebeurt wel. Het is dan hartstikke fijn om Johan langs het veld te hebben zitten. Hij weet hoe ik in elkaar steek en hoe hij daarmee om moet gaan. Ik was gewoon ontzettend blij dat ik weer goud heb gewonnen.”

Ze vervolgt: “De laatste maanden heb ik in een keurslijf geleefd. Een keurslijf dat ik nodig heb, maar wat af en toe ook vervelend is. Ik wil ook genieten, want ik ben wel in Rio! Na het laatste punt voelde ik de stress van mijn schouders glijden, Gelukkig mag nu de feestmodus aan en kan ik echt volop gaan genieten.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kelly aan!