Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jelmar Bos uitgeschakeld op 100 meter

Jelmar Bos uitgeschakeld op 100 meter

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Atleet Jelmar Bos heeft in het Olympisch Stadion de paralympische finale van de 100 meter niet gehaald. Bos werd op twee honderdsten van een seconde negende in de voorrondes, waar de beste acht doorgaan naar de finale.

Deel dit artikel op social media

Bos kwam in Rio de Janeiro tot een tijd van 11.93 seconden. De beste drie van elke serie, plus de twee tijdsnelsten, gaan door naar de finale. Daar hoorde Bos dus net niet bij. De Oekraïner Andrii Onufriienko was net sneller (11.91) en plaatste zich als laatste voor de eindstrijd van morgen.

Voor de 26-jarige Nederlander betekent de uitschakeling dat zijn Paralympische Spelen voorbij zijn. Hij komt niet op andere afstanden in actie.

Foto: Helene Wiesenhaan

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jelmar aan!