Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hoogspringer Jeroen Teeuwen verbetert Nederlands record

Hoogspringer Jeroen Teeuwen verbetert Nederlands record

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Atleet Jeroen Teeuwen bij het hoogspringen op een gedeelde zevende plaats geëindigd. In de finale in het Estádio Olímpico sprong de 24-jarige atleet uit Lisserbroek over 1.74 meter, goed voor een nieuw Nederlands record.

Deel dit artikel op social media

Het persoonlijk record van Teeuwen stond voor de Paralympische Spelen vijf centimeter lager. Hij blikte terug: “Vanmorgen zei ik nog: ik ben tevreden als ik 1.74 meter spring en dat is precies wat ik heb gedaan.” Ook wheelster Margriet van den Broek was tevreden met haar achtste plaats in de finale van de 100 meter. “Ik ben al blij dat ik de finale had bereikt en wist dat er niet heel veel meer in zat”, zei ze na afloop.

Ze vervolgde: “Ik probeer hier in Rio gewoon zoveel mogelijk finales te halen. De concurrentie is op alle afstanden groot, omdat er heel veel meiden zijn die goed rijden. Alle grote namen zijn er hier bij. In deze race wist ik dat ik sowieso niet bij de besten zou horen.”

Discuswerpen
De derde Nederlandse die in actie kwam, was de blinde Ingrid van Kranen. Bij het discuswerpen eindigde zij als negende. In de finale landde haar discus bij haar beste worp na 25.57 meter. De gouden medaille ging naar de Chinese Liangmin Zhang.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeroen aan!