Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Henk Groener stopt als bondscoach handbalsters

Henk Groener stopt als bondscoach handbalsters

Coaching RoadToTokyo

Cheer!

OOSTERBEEK - Henk Groener stopt per 1 januari als bondscoach van het Nederlands Damesteam. Na acht jaar bondscoach te zijn geweest van het Nederlands dameshandbalteam vindt hij het tijd om andere uitdagingen aan te gaan.

Deel dit artikel op social media

“Ik kijk met veel plezier terug op deze tijd waarin we erin geslaagd zijn het Nederlands dameshandbal na een periode van afwezigheid op de grote toernooien te laten groeien tot een land dat niet alleen vanzelfsprekend aanwezig is op EK’s en WK’s, maar daarin ook mee doet in de strijd om de medailles", licht Groener zijn besluit toe. "De zilveren medaille van het WK in Denemarken in 2015 was een duidelijk bewijs van de progressie die we de afgelopen jaren geboekt hebben. Ook de eerste deelname ooit aan de Olympische Spelen in Rio, waarin we de finale maar net misgelopen zijn, is een mijlpaal in de geschiedenis van het Nederlands handbal. Toch moeten we niet achterom kijken, maar naar voren. Er ligt voor het Nederlands damesteam een traject richting de Olympische Spelen in Tokio. Daarin is het voor het team nodig deze periode begeleid te worden door een bondscoach en zijn staf die dit traject ook in zijn geheel zo voor zich zien."

"Wanneer er bij mij gedachten c.q. twijfels opkomen of deze periode wel de uitdaging is die ik op dit moment voor mezelf zie, dan is dat een indicatie dat dit waarschijnlijk niet het geval is. Op zo’n moment is het belangrijk om keuzes te maken die voor het Nederlands dameshandbal het beste zijn."

"Aangezien duidelijkheid over hoe het verder gaat met het team na afloop van mijn contract op 1-1-2017 belangrijk is, heb ik besloten om nu aan te geven na afloop van mijn huidige contract te stoppen als bondscoach van het Nederlands damesteam. Hiermee is voor alle betrokkenen duidelijk dat het tijd is voor een nieuwe start en kan er gekeken worden hoe dit succesvolle traject verder kan worden uitgebouwd”.

Sjors Röttger, technisch directeur van het Nederlands Handbalverbond respecteert de keuze van Henk Groener. “Henk heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van het Nederlandse handbal en heeft met het damesteam grote progressie gemaakt richting wereldtop. Daarvoor is het Nederlands Handbalverbond hem veel dank verschuldigd.”

Het is nog niet bekend wie Henk Groener gaat opvolgen

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Henk aan!