Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gouden plak voor Bangma/Mulder op de tijdrit

Gouden plak voor Bangma/Mulder op de tijdrit

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Tandemwielrenners Tristan Bangma en Teun Mulder hebben op de Paralympische Spelen van Rio de gouden medaille veroverd op de 1 kilometer tijdrit op de baan. Het andere Nederlandse koppel Stephen de Vries en Patrick Bos kwam net tekort voor brons en werd vierde.

Deel dit artikel op social media

Bangma en Mulder legden de vier rondjes op de Velodrome van Rio af in een persoonlijk record van 59.822 en met een gemiddelde snelheid van 60.178 km per uur. Ze bleven daarmee de Britse wereldrecordhouders Fachie en Mitchell 0.419 voor. Het brons was voor de Duitsers Kruse en Nimkes in 1.01.787, een kleine twee honderdste van een seconde sneller dan De Vries/Bos.

Zaterdag liet Mulder al in de Volkskrant optekenen dat een tijd van onder de minuut goed voor goud zou moeten zijn en in die opzet slaagde het duo voor het eerst. "Ik was misschien wel gespannener dan Tristan", complimenteerde de ervaren en ook olympisch gelauwerde stoker zijn 18-jarige compaan. 

"Onze start was geweldig en het door versnellen was echt super. Daarna is het in een flow gegaan. Ik weet er echt niet zoveel meer van", genoot de Fries uit Donkerbroek na. "Wel dat de laatste ronde echt ongelooflijk pijn deed".

Mulder vulde aan: "De voorbereiding was goed, goede tijden gefietst en dan moet het op deze dag gebeuren. De rit voelde meteen heel goed. Je hoort het publiek en toen ik de tijd zag, dat was ongelooflijk," glom de 35-jarige renner uit Emst.


Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tristan, Teun, Stephen en Patrick aan!