Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gouden Kenny van Weeghel voelde dat hij het had

Gouden Kenny van Weeghel voelde dat hij het had

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Wheeler Kenny van Weeghel heeft Paralympisch goud gewonnen op de 400 meter T54. De atleet uit Dinther won de race in het Estádio Olímpico Joao Havelange in 46.65.

Deel dit artikel op social media

De gouden race van Van Weeghel kreeg met name gestalte in de laatste 150 meter. “Ik weet dat ik mijn winst eigenlijk moet pakken in de eerste helft, dus ik maakte wel wat zorgen toen ik na de eerste boch nog niet voor lag op de concurrentie”, analyseerde Van Weeghel. “Mijn tweede bocht was perfect. Ik kon als het ware meeliften op de schouder van Liu en op het rechte eind besefte ik dat hij niet meer ging komen. Werelds dit.” Het zilver ging naar de Chinees Liu, voor de verrassende Tunesiër Gharbi.

Het goede gevoel

Voor Van Weeghel, die op de Spelen van 2004 op dezelfde afstand al goud won en vier jaar geleden zilver omgehangen kreeg, was het niet vanzelfsprekend dat hij zou winnen ditmaal. “Tijdens mijn trainingen hier had ik nog niet het goede gevoel. Vaak zat ik ernaast wat tijden betreft. Ik ben echt een gevoelsmens, dus voor mij is dat wel belangrijk, dat het klopt. Eigenlijk ging ik met weinig verwachtingen de race in. Ik betrapte mezelf de laatste tijd op negatieve gedachten. Ja, nu zijn die wel weg, want vandaag voelde het eindelijk goed”, lachte de Paralympisch kampioen.

 

Foto: Inge Hondenbrink 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kenny en Guido aan!