Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud voor Van Rhijn, zilver Hertog en brons Van Weeghel

Goud voor Van Rhijn, zilver Hertog en brons Van Weeghel

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De laatste avond in het atletiekstadion heeft de Nederlandse ploeg drie medailles opgeleverd: goud, zilver en brons. Marlou van Rhijn prolongeerde haar titel op de 100 meter T44.

Deel dit artikel op social media

Van Rhijn leek lang niet mee te doen om de medailles, maar snelde in de laatste tien, vijftien meter alle concurrenten voorbij. Op de streep hield ze 0.02 seconden over op de Duitse Irmgard Bensusan. “Het was een spannende race, maar na zo’n zeventig meter wist ik dat ik er voorbij kon komen”, zei Van Rhijn na haar race. “Het verbaasde me dat die Duitse zo dicht naast me zat, maar dat maakt niet uit. Het gaat hier om medailles, niet om tijden. Ik ben ontzettend blij met deze gouden medaille.”

Dat zilver het maximaal haalbare was voor Ronald Hertog bij het verspringen T44 kwam niet als een enorme verrassing. Markus Rehm is op dit onderdeel een klasse apart. Hertog sprong 7.29 meter, de Duitser landde pas na 8.04 meter; een nieuw paralympisch record. “De afstand die ik hier spring, doet er niet toe. Hier tellen medailles”, zei Hertog. “De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een nieuwe blade en andere techniek, omdat mijn oude type blade een paar keer kapot ging. Dat resulteert nu in zilver en daar ben ik trots op.”

Voor Kenny van Weeghel was het brons op de 100 meter T54 zijn tweede medaille van deze Spelen, na het goud op de 400 meter. “Brons was vooraf een realistisch doel, de twee mannen die nu voor me eindigen, daarvan had ik al het idee dat ik ze moeilijk zou kunnen verslaan. Leo Pekka Tahti is de laatste vier Spelen al ongeslagen op de 100 meter”, concludeerde de Nederlandse wheeler over de Finse winnaar van goud. “Ik ben ontzettend tevreden over deze Paralympische Spelen.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marlou, Ronald en Kenny aan!