Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud voor tandemduo Ter Schure en Fransen

Goud voor tandemduo Ter Schure en Fransen

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Vincent ter Schure en Timo Fransen hebben goud veroverd in de wegwedstrijd voor tandemwielrenners. Het duo won eerder al zilver op de baan. Stephen de Vries en Patrick Bos werden zesde.

Deel dit artikel op social media

Ter Schure en Fransen hadden een machtig eindschot in huis, waarmee ze hun Spaanse concurrenten Avila Rodriguez en Bertoli in de slotmeters afhielden. Het brons was voor de Britten Bate en Duggleby.Op bijna vijf minuten werden De Vries en Bos zesde, nadat ze lang in de spits van de wedstrijd te vinden waren. Tristan Bangma en Teun Mulder deden veel kopwerk voor de andere tandems en reden zelf de race niet uit.

Onbeschrijfelijk gevoel

De winnaars waren dolgelukkig: “Wij hebben al zo vaak net naast de grote prijzen gegrepen en nu hebben we eindelijk goud. Het was een ontzettend zware wedstrijd, waarin onderweg heel veel gebeurde. Het is onbeschrijfelijk wat er door je heen gaat op het moment dat je weet dat je wint.”


In de vrouwenwedstrijd werden Odette van Deudekom en pilote Kim van Dijk zevende. Ze verloren nipt de eindsprint om plek zes. De zege ging naar de Poolse tandem met Podkoscielna, voor de Ierse Dunlevy. Larissa Klaassen en Haliegh Dolman reden de race niet uit.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Vincent, Timo, Patrick, Stephen, Tristan, Teun, Odette, Kim, Eelke en Fedor aan!