Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud van Weeghel en brons voor Bruinsma op vijfde dag Rio 2016

Goud van Weeghel en brons voor Bruinsma op vijfde dag Rio 2016

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Op de vijfde wedstrijddag van de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro heeft Paralympic TeamNL twee medailles veroverd. Wheeler Kenny van Weeghel won goud op de 400 meter en zwemster Liesette Bruinsma was goed voor brons op de 50 meter vrije slag.

Deel dit artikel op social media

De gouden race van Van Weeghel in de klasse T54 kreeg met name gestalte in de laatste 150 meter. “Mijn tweede bocht was perfect. Ik kon als het ware meeliften op de schouder van Liu en op het rechte eind besefte ik dat hij niet meer ging komen. Werelds dit.” Het was de derde plak voor Van Weeghel op de 400 meter, eerder won hij goud in Athene 2004 en zilver in Londen 2012.

Bruinsma raakte op de 50 meter vrije slag S11 weliswaar haar wereldrecord kwijt, maar daar leed haar humeur niet onder. “Het zijn mijn eerste Spelen en toch heb ik al twee medailles, hoe mooi is dat? Dan doe je het gewoon heel goed”, zei de Friezin, die al goud won op de 400 meter vrije slag.

Op de tennisbaan bereikten Jiske Griffioen, Diede de Groot en Aniek van Koot de halve finales, waarin Griffioen en De Groot elkaar treffen. Het vrouwendubbelspel krijgt bovendien een Nederlandse finale, waarin Griffioen en Van Koot het opnemen tegen De Groot en Marjolein Buis.

Wat gebeurde er verder vandaag in Rio?



Rolstoeltennissters houden kans op goud, zilver en brons
Van Weeghel en Van den Broek niet door series 1500 meter
Brons voor Liesette Bruinsma op 50 vrij 
Zeilers na eerste dag op negende plaats
Argentinië wint, CP-voetballers naar halve finale
Dressuurruiter Hosmar start met derde plek na team test
Rolstoelbasketbalsters treffen wereldkampioen Canada 
Finaleplaatsen voor zwemsters Bruinsma en Zijleveld
Voetballers na nederlaag in de wachtkamer
Liveblog dag 5 met alle uitslagen 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!