Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud in vrije kür voor Sanne Voets, tweede brons Frank Hosmar

Goud in vrije kür voor Sanne Voets, tweede brons Frank Hosmar

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Sanne Voets en haar paard Demantur zijn paralympisch kampioen geworden op de vrije kür in Grade III. Voor Frank Hosmar was er in Grade IV net als na de individuele proef brons.

Deel dit artikel op social media

Voor Voets, in 2014 wereldkampioen op dit onderdeel, is het haar eerste paralympische medaille. In de individuele proef werd ze vierde. “Tijdens de proef heb ik niks om me heen gezien. Ik zat met mijn paard Demantur in een bubbel, het was geweldig. Ik vond de scores wat laag, maar dat maakt uiteindelijk niet uit. Het gaat om op welke plaats je aan het einde staat. Ik was ook trots op mijn vierde plaats in de individuele proef, maar er is op de Paralympische Spelen maar één medaille die telt. En die heb ik nu.”

Hosmar herhaalt met twee keer individueel brons zijn prestatie van Londen 2012. Net als eerder deze week vond hij de juryscores tegenvallen: “Het voelde erg goed, Alphaville liep geweldig, precies op de muziek. Toen ik de scores zag, snapte ik het niet. Ondanks dat ben ik blij met drie keer brons (twee keer individueel en één keer met het team, red.). Als je de kans hebt om goud te winnen, wil je goud winnen. Maar met drie keer brons ben ik erg blij.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne en Frank aan!